Независима аутопсия на Алексей Навални би била възможна само ако тялото бъде

...
Независима аутопсия на Алексей Навални би била възможна само ако тялото бъде
Коментари Харесай

Разследващ журналист: Независима аутопсия на Навални е възможна само извън Русия

Независима аутопсия на Алексей Навални би била допустима единствено в случай че тялото бъде изнесено в чужбина. Това съобщи пред Българска национална телевизия съветският проверяващ публицист Андрей Захаров. Според него обаче това е малко евентуално да се случи, защото майката на опозиционера желае той да бъде заровен в Русия.

Захаров счита, че украинското разузнаване няма по какъв начин да има точна информация какво се е случило с Навални.

„ През април 2022 година Илия Буданов (шефът на украинското разузнаване – б.р.) съобщи, че се готви прелом против Путин. Неговата работа е в защита и би трябвало по-внимателно да се отнасяме към думите му, защото Украйна също води осведомителна война против Русия “.

Наистина е имало полемика за замяна на Алексей Навални срещу други пандизчии , само че договарянията не са били на заключителен стадий, уточни журналистът.

„ Няколко западни медии писаха, че има подобен вид, само че единствено съветската секция на Би Би Си сподели, че размяната е щяла да стане през февруари. Имаше такива договаряния, само че никой не знае дали Навални е бил склонен с размяната. Той е имал някаква информация за нея и може би е споделил, че е подготвен, само че не се знае с акуратност “.

Седмица преди гибелта на Навални Путин сподели пред Тъкър Карлсън, че желае да върне в Русия Вадим Красиков, който излежва присъда в Германия. Властите в Берлин обаче декларирали, че ще го дадат единствено против Навални, разяснява Захаров.

„ Той (Путин) умъртви Навални – в това няма логичност. Но и две години преди войната в Украйна говорихме, че няма логичност тя да стартира “ .

Втори ден фамилията и доближените на Навални не могат да намерят зала, където да провеждат поклонение, защото всички компании в Москва им отхвърлят, сподели още Андрей Захаров.

 

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР